معرفی کتابخوان مهر ماه 96

ساخت وبلاگ

 برج قحطی

نویسنده: هادی حکیمیان

انتشارات: شهرستان ادب

تمام اتفاقات این رمان در شهرستان یزد روی می‌دهد و خواننده از همان ابتدا تکلیف خود را با مکان داستان می‌داند و پس از آن در جستجوی سایر گره‌های موجود در این داستان می‌رود. اطلاعاتی که نویسنده از یزد به خواننده می‌دهد، اطلاعاتی دقیق است و خواننده اگر اندک اطلاعی از پیشینۀ یزد داشته باشد، تصاویر شهر را مجسم خواهد کرد. همچنین برای خواننده‌ای که یزد را نمی‌شناسد نیز این رمان اطلاعات جالب توجهی دارد.

«برج قحطی» یک روایت متفاوت از روزگار پهلوی در یزد است که نویسنده سعی کرده با کمترین اشاره به حکومت پهلوی، منسوبین آن‌ها را به خواننده نشان دهد و نتیجه‌گیری را به خواننده واگذار کند که اتفاقاً از پس این کار بر آمده است.

شخصیت‌پردازی‌های «برج قحطی» یکی دیگر از برجستگی‌های آن است که نویسنده توانسته از پس آن بر بیاید و خواننده را در کنار هرکدام از شخصیت‌ها قرار دهد. البته تعدد شخصیت‌ها یکی از نکاتی است که نه به عنوان نقطه ضعف رمان، بلکه به عنوان نکته‌ای که موجب است خواننده را گیج و سر در گم کند، می‌توان بیان کرد.

یکی دیگر از ویژگی‌های رمان حکیمیان حضور «گربه بیدنجیلی» است که در سرتاسر داستان حضور پررنگی دارد که به نظر می‌رسد این یک نماد در داخل این رمان است. گربه که نماد ایران است، در بیشتر صحنه‌ها بچه‌‌اش را به نیش گرفته که در حقیقت نماد ایران است و آیندۀ خود را حفظ می‌کند. این گربه اتفاقات گوناگون را پشت سر می‌گذارد و تاریخ را رقم می‌زند.

قلم حکیمیان در این اثر یک قلم فاخر و توانا است که خواننده را مبهوت خود می‌کند و او را در چنگال خود گرفتار خواهد کرد. در حقیقت می‌توان گفت «برج قحطی» دارای یک متن مستحکم است که خواننده را اذیت نمی‌کند. نویسنده در «برج قحطی» با به کار بردن واژگان بومی متنی کهن‌مایه به خواننده پیشنهاد داده است. اما اشاره به این نکته نباید فراموش شود که استفاده نویسنده از عبارات و اصطلاحات محلی مربوط به زادبوم یزد بدون ارائه ترجمه و یا معنای آن گاهی برای خواننده ملال‌آور شده است.

رمان حاضر با یک شروع خوب خواننده را ترغیب به خواندن ادامۀ آن می‌کند، ولی با پیشرفت قصه خبری از آن آغاز شکوهمند نیست. نویسنده قصه ابتدایی رمان خود را رها کرده و از سوژۀ ورودی رمان برای بسط دادن قصۀ خود به‌خوبی سود برده تا بتواند تاریخ یزد را روایت کند که در این قسمت موفق بوده است.


 

 

 

تشنه‌لبان

نوشته: حمید گروگان

انتشارات: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

کتاب حاضر در واقع از کتابهای «مقتل» به شمار می رود که در آن وقایع کربلا و حماسه آفرینان عاشورا با ذکر نام و شیوه شهادت و شرح مطالب بیان شده است. هم چنین شعرهایی با بیت هایی متناسب با مطلب از شاعران مختلف چون حافظ انتخاب که در کتاب آمده است. شکل و تصویرگری و جنس کاغذ کتاب این مجموعه را نسبت به دیگر کتابهای از این نوع متمایز ساخته است.
نویسنده در این کتاب با رجوع به معتبرترین منابع تاریخ عاشورا، حوادث این روز بزرگ را با دقت و جز به جز روایت کرده، آن چنان که خواننده خود را در گرماگرم نبرد اصحاب سالار شهیدان با سپاه کفر می یابد و از مشاهده دلاوری های شهیدان کربلا به وجد آمده و بر مصیبت وارد شده به خاندان گرامی پیامبر اشک می ریزد.    


 

قصّه‌های خواندنی مثنوی مولوی (تازه‌هایی از ادبیات کهن برای نوجوانان)

بازنویسی:‌جعفر ابراهیمی

انتشارات: پیدایش

در این كتاب از مجموعه كتاب‌های ((تازه‌هایی از ادبیات كهن برای نوجوانان)) پانزده حكایت از حكایت‌های مثنوی برای نوجوانان و جوانان بازآفرینی شده است . در پاره‌ای موارد، حكایات با اشعار مولوی همراه است .در صفحات آغازین كتاب، شرح كوتاهی از احوال و آثار مولوی نیز ابیاتی از دفتر اول مثنوی به طبع رسیده است .((سیب‌های گندیده و مار)) عنوان اولین حكایت این مجموعه است . حكایت درباره امیری است كه روزی پس از شكار به باغی وارد می‌شود در آن جا باغبان را می‌بیند كه با دهان باز خوابیده است و در همان حال ماری را می‌بیند كه به آرامی وارد دهان مرد می‌شود .امیر رعیت‌پرور و عاقل بلافاصله باغبان را بیدار می‌كند و با تازیانه او را ابتدا وادار به خوردن سیب‌های گندیده می‌كند و آن گاه مجبور می‌سازد بدود و خودش سوار بر اسب و با تازیانه سر در پی او می‌نهد .عاقبت باغبان دچار تهوع می‌شود و آنچه را خورده به همراه مار ترسناك دفع می‌كندو در آن زمان است كه مرد باغبان درمی‌یابد چرا امیر بی‌سبب او را تازیانه زده و به خوردن سیب‌های گندیده وادار كرده است . حكایت‌های دیگر كتاب عبارت‌اند از : ((دوستی موش و قورباغه آبی))، ((زنده شدن استخوانهای مرده))، ((زاهد كوه‌نشین و درخت گلابی))، ((دنبه را گربه برد))، ((حكایت سبطی و قبطی))، ((حكایت صوفی در جنگ))، ((او پر از لیلی بود))، ((بخشنده‌ای در بخارا)) و ...

 

 


 

داستان‌های یک‌قل دوقل

نویسنده:‌ طاهره ایبد

انتشارات:‌ به‌نشر

«داستان‌های یه قل دو قل» نوشته طاهره ایبُد( -۱۳۴۲) و به تصویرگری محمّدحسین صلواتیان( -۱۳۴۰) است و مجموعه‌ای از داستان‌های کودکانه را در بر دارد.

 

 


طرح کتاب‌خوان ماه توسط کتابخانه‌های عمومی با هدف تبیین منویات رهبر معظّم انقلاب برای ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، دسترسی همگانی به کتاب، لزوم معرفی کتاب‌های مفید برای پرورش فکری آحاد مختلف مردم جامعه و همچنین ارتقای فضایل اخلاقی و فرهنگ عمومی از طریق مطالعه کتاب‌های مفید و فاخر، در سطح کشور اجرا می‌شود.

در طرح کتاب‌خوان ماه، برای هر ماه ۴ عنوان کتاب از بین کتاب‌های تازه منتشر شده، برای اقشار و سلایق گوناگون مردم و در موضوعات و مناسبت‌های متنوع مانند (سبک زندگی ایرانی اسلامی، ازدواج، تربیت فرزند، اخلاق اجتماعی، خانواده، سلامت، کودک و نوجوان، علمی و دینی و...) انتخاب و به منظور ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و تحقق دیگر اهداف طرح، کتاب‌ها در قالب‌ها و روش‌های مختلف نظیر پوستر، خلاصه‌نویسی، کتابچه، فلش و کلیپ، معرفی شده و با محوریت آن ۴ کتاب فعالیت‌های کتاب‌ محور متنوعی مثل جلسات نقد کتاب، مسابقات کتابخوانی و... انجام‌ می‌گیرد.

علاقه‌مندان برای حضور در جلسات نشست کتاب‌خوان می‌توانند به  مراجعه کنند.

کتابخانه عمومی امام جعفر صادق(ع)...
ما را در سایت کتابخانه عمومی امام جعفر صادق(ع) دنبال می کنید

برچسب : کتابخوان, نویسنده : 6ketabkhanedeylam10 بازدید : 287 تاريخ : چهارشنبه 22 آذر 1396 ساعت: 15:42